Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Επίσκεψη στον μπαρουτόμυλο του Μαυρίλου από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το ΚΠΕ Καρπενησίου, στα πλαίσια του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Ενηλίκων υλοποίησε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 γνωριμία με το Δασικό Περιβάλλον του Τυμφρηστού.
Συγκεκριμένα έγινε οδική διαδρομή στο καταπράσινο δασικό περιβάλλον, επίσκεψη στο Μαυρίλο, στη Βυζαντινή Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, σε ανακατασκευασμένο Μπαρουτόμυλο και οι πολίτες συνοδευόμενοι αρκετοί με τα παιδιά τους είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν με δραστηριότητες Δασικής Αναψυχής  στο Δασικό Χωριό Λιβαδάκι Τυμφρηστού.

Επίσης την Κυριακή 5 Ιουνίου το βράδυ πραγματοποιήθηκε αστροβραδιά στο Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου. Έγινε μία αρχική γνωριμία αστέρων και αστερισμών με γυμνό οφθαλμό, και στη συνέχεια έγινε παρατήρηση της Σελήνης, του Κρόνου, αστέρων, μέχρι και ενός μακρινού γαλαξία με τηλεσκόπιο. Ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο για εμάς ότι οι γονείς φέραν τα παιδιά μαζί τους, και έτσι αυτά από μικρά, είχαν την ευκαιρία να αντικρύσουν το απέραντο μεγαλείο του Σύμπαντος που μας περιβάλλει.  
Υπενθυμίζετε ότι την ερχόμενη Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 θα γίνει Γνωριμία με το Μικρό Χωριό Ευρυτανίας. Το πρόγραμμα προβλέπει πεζοπορία μέχρι τον Άγιο Σώστη, (αν οι συμμετέχοντες επιθυμούν και μέχρι τη σπηλιά Μπλουρέντζα), στη φύση, ενημέρωση για την ιστορία του Μικρού Χωριού,με επίσκεψη στο Μουσείο του Μικρού Χωριού που στεγάζεται στο παλαιό πέτρινο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου. Αναχώρηση από το ΚΠΕ στις 11:00 π.μ.