Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Βαγγέλης Καρφής: «Τη νέα δημοτική αρχή την διακρίνει η απειρία, η αλαζονεία, η αδιαφάνεια και οι σκοπιμότητες»

Στα πλαίσια της συχνής μας επικοινωνίας με τους αυτοδιοικητικούς του τόπου μας, σήμερα φιλοξενούμε αποκλειστική συνέντευξη του αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καρπενησίου κ. Βαγγέλη Καρφή. Ο κ. Καρφής σε μια συνέντευξή του ποταμό που παραχώρησε στη Βάσω Φεγγούλη και αναμένεται να κάνει πάταγο, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, μιλάει για όλους και για όλα.
Αποδίδει μεγάλες ευθύνες για τη ήττα του, στο ΠΑΣΟΚ, σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και σε στελέχη του κινήματος, τα οποία τελευταία στιγμή υποστήριξαν άλλη παράταξη. Για τον Βουλευτή Ευρυτανίας, αναφέρει ότι δεν ήταν απέναντί του αλλά ούτε και στο στήριξε όπως θα έπρεπε, ενώ με σκληρά λόγια μιλάει για τη νέα δημοτική αρχή, χαρακτηρίζοντάς την ως άπειρη, που τη διακρίνει η αδιαφάνεια και η αλαζονεία κάποιων στελεχών της. Αναφερόμενος στο μέχρι τώρα έργο της νέας Δημοτικής Αρχής, τονίζει ότι το μοναδικό έργο του Κώστα Μπακογιάννη, στους 6 περίπου μήνες της διακυβέρνησης, είναι η επιτυχία του να στελεχώσει με πρώην στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα της μητέρας του, κας Ντόρας Μπακογιάννη.
Αυτά κι άλλα πολλά στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί και σίγουρα θα συζητηθεί:

Α΄ ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
 
κ. Καρφή για ποιο λόγο το θέμα του ΚΤΕΛ δεν προχώρησε όταν ήσασταν εσείς η Δημοτική Αρχή, ενώ μόλις ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή το έργο ξεκίνησε;


Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό που επηρεάζει όλη την πόλη. Είχαμε δικαστήρια μέχρι πριν δυο μήνες, που τελικά αθωωθήκαμε ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Καραμπάς κι εγώ. Πρέπει να ξέρετε όμως ότι το έργο αυτό δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με συγκεκριμένο ποσό και το ανέλαβε συγκεκριμένη Τεχνική εταιρεία, η οποία ήρθε φέτος για να κατασκευάσει το έργο. Υπήρχαν όμως κι άλλα θέματα που καθυστερούσαν το έργο, όπως η αποζημίωση του ιδιοκτήτη του καταστήματος που στεγαζόταν στα παλιά ΚΤΕΛ.

Την ίδια ερώτηση θα σας κάνω και για το Προπονητικό Κέντρο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες σε λίγες ημέρες πρόκειται να έρθει στο Καρπενήσι ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού για την επίλυση κι αυτού του ζητήματος.

Καλή η εξέλιξη αυτή, μόνο που δεν φτάνει. Θα πρέπει αυτή η κίνηση της Γραμματείας να συνοδευτεί κι από κάποιους πόρους για να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις, κυρίως οι κτιριακές. Αν δεν υπάρξουν πόροι για να γίνουν αυτές οι επενδύσεις στα κτίρια, θα υπάρξει πρόβλημα λειτουργίας και ξανά θα δημιουργηθεί νέο πρόβλημα και στο δήμο.

Το θέμα της Μεσοχώρας έχει λήξει;

Το θέμα της Μεσοχώρας έχει προχωρήσει, αλλά εγώ έχω διαφορετική άποψη με την νέα απόφαση του Δήμου. Ναι μεν να προχωρήσει, αλλά θα πρέπει πρώτα να ερευνηθεί το θέμα, όπως είπα και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Το έγγραφο που έφυγε τότε από την Τεχνική Υπηρεσία, από συγκεκριμένη υπάλληλο, για την Περιφέρεια, δεν είχε να κάνει με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Δηλαδή, η Τεχνική υπηρεσία, αντί να προωθήσει την ακριβή απόφαση που πάρθηκε στο Δ.Σ. για το θέμα αυτό, από λάθος ερμηνεία της ουσιαστικά έδωσε την κατεύθυνση στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας να κηρύξει την περιοχή, ως Ζώνη αθλητικών δραστηριοτήτων.
Με ποιου εντολή έγινε αυτό;

Με κανενός την εντολή. Για να γίνει μια περιοχή αθλητικών δραστηριοτήτων, θα πρέπει να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ΔΣ δεν πήρε ποτέ καμία τέτοια απόφαση. Απλά εστάλη από λάθος όπως προανέφερα το έγγραφο από την Τεχνική Υπηρεσία και ακολούθησαν όσα ακολούθησαν. Μετά την εξέλιξη αυτή, πρότεινα να γίνει έρευνα στους υπηρεσιακούς παράγοντες, κάτι που δεν έγινε και δεν ξέρω για ποιους λόγους.

Έχουμε κάποιο νεότερο για την ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ και για το Χιονοδρομικό;

Θα μου επιτρέψετε να μην δώσω στοιχεία, γιατί έχω αναλάβει υπηρεσιακά το θέμα. Πριν 2 βδομάδες περίπου ήρθαν επιθεωρητές της εφορίας, με τους οποίους είχα πολύωρη συνάντηση, και μου ζήτησαν να τους καταθέσω την έκθεση που είχα υποβάλλει εγώ σαν μέλος του ΔΣ της Εταιρείας. Ο έλεγχος αυτός γίνεται για όλες τις επιχειρήσεις δημοσίων ενδιαφέροντος και για το Χιονοδρομικό.

Πότε υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί η έρευνα.

Δεν εξαρτάται από εμένα.

Έξι μήνες μετά τις εκλογές επιμένετε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν σας στήριξε;

Το τοπικό ΠΑΣΟΚ, η Γραμματέας και αρκετά στελέχη υποστήριξαν τον αγώνα μας, αλλά κεντρικά το ΠΑΣΟΚ δεν στήριξε τον αγώνα μας. Το έθιξα το θέμα και σε μια κομματική συνάντηση που είχαμε.

Όσον αφορά τον κ. Καρανίκα;

Ότι είπα ισχύει. Δεν αλλάζω γνώμη με τίποτα. Ο Βουλευτής δεν ήταν απέναντί μας, αλλά ούτε και μας βοήθησε.

Κάνατε απολογισμό για να δείτε που οφείλεται η ήττα σας;

Εγώ δεν είμαι κομματικός για να κάνω τον απολογισμό βάση των κομμάτων. Το βρήκαμε τι φταίει, αλλά δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Ξέρει κι ο κόσμος τι έγινε. Πως στελέχη με τις πράσινες ταυτότητες έφυγαν και έγιναν οπαδοί άλλων παρατάξεων και άλλα τέτοια. Γνωρίζει ο κόσμος.

ΤΟ Β΄ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ