Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Διημερίδα από το ΤΕΙ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι διημερίδα με θέμα: «Η οργή της Φύσης».  Ο Σύλλογος Σπουδαστών του Τμήματος Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το ΚΠΕ Καρπενησίου και το Δήμο Καρπενησίου, συνδιοργάνωσαν την διημερίδα αυτή η οποία στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Ιουνίου στους χώρους του Τμήματος του ΤΕΙ στο Καρπενήσι, αλλά και σε δασικές περιοχές της ευρύτερης περιοχής.
Την πρώτη ημέρα της διημερίδας, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το Κέντρο Κομποστοποίησης στους Γοργιανάδες και το Κέντρο Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων Σαλούν, ενώ το βράδυ βρέθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο, προκειμένου να μπορέσουν να παρατηρήσουν με γυμνό οφθαλμό τον έναστρο ουρανό.
Την Τρίτη 7 Ιουνίου, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΤΕΙ, καθηγητές Πανεπιστημίου, αλλά και ερευνητές του ΕΘΙΑΓΕ, οι οποίοι τοποθετήθηκαν με τις εισηγήσεις τους πάνω σε θέματα όπως,  οι φυσικές καταστροφές, η κλιματική αλλαγή κ.α.
Η Διημερίδα έκλεισε με γεύμα που παραχωρήθηκε στους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους, προφορά του Δήμου Καρπενησίου.