Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Δραστικές παρεμβάσεις από το Σύλλογο Προστασίας Άγριας Πέστροφας για παράνομο ψάρεμα

Στο πλαίσιο κοινών ελέγχων που πραγματοποιούνται από μέλη του συλλόγου προστασίας άγριας πέστροφας σε συνεργασία με άνδρες της Αστυνομίας και του Δασαρχείου Καρπενησίου εντοπίσθηκαν τρία (3) άτομα να ψαρεύουν με παράπονα μέσα (ψαροτούφεκα). Σε έλεγχο που τους έγινε βρέθηκαν και κατασχεθήκαν δύο (2) ψαροτούφεκα, δύο (2) στολές ψαρέματος, δύο (2) μάσκες, μια (1) ψαροθήκη και 10,500 κιλά άγριες πέστροφες. Οι δράστες οδηγήθηκαν στο Δασαρχείο Καρπενησίου για τα περαιτέρω.

Ο Πρόεδρος προστασίας άγριας πέστροφας ανακοίνωσε πως οι έλεγχοι τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν στην προσπάθεια του Συλλόγου να καταπολεμήσει τη λαθραλιεία στα ποτάμια μας και να σώσει την άγρια πέστροφα, που χρόνο με τον χρόνο μειώνεται δραματικά.
«Είμαστε αποφασισμένοι να διαθέσουμε το χρόνο μας, ώστε να εντοπισθούν αυτοί που δεν σέβονται τη φύση και τους νόμους και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Κάνω δε έκκληση σε αυτούς που ζουν κοντά στα ποτάμια ή σε όσους διέρχονται από αυτά και εντοπίζουν άτομα να ψαρεύουν παράνομα με ψαροτούφεκα, δίχτυα, τράτες – συρόμενα, φάρμακα, πυροφάνια, να ειδοποιούν τις αρχές ή το Σύλλογο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θωμάς Θεοδωρογιάννης.