Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Υπενθυμίζουμε την, από 1/6 /2011 πρόταση, μας, που τέθηκε με ανοιχτή επιστολή, και αφορούσε την ανάγκη άμεσης συζήτησης στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου του ζητήματος των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων.



Η πρόταση μας, αυτή, σχετίζονταν και με προηγούμενες γραπτές παρεμβάσεις μας αναφορικά με το μέλλον των νοσοκομείων της Κύμης, της Καρύστου, αλλά και των υπολοίπων νοσηλευτικών μονάδων της περιοχής μας, που προδιαγράφεται άσχημο.

Όσον αφορά το ζήτημα των συγχωνεύσεων στην παιδεία, έχουμε ήδη τοποθετηθεί όταν αυτές προωθούνταν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τοποθετηθήκαμε, επίσης και στην διάρκεια της διαπαραταξιακής σύσκεψης, στις 19/5/2011 για το Πανεπιστήμιο της Στερεάς.

Σκοπεύουμε να αναφερθούμε σε αυτό και πάλι στην συνεδρίαση της ολομέλειας του Περιφερειακού Συμβουλίου, που προβλέπεται να γίνει στις 16/6/2011.

Σε αυτή την συνεδρίαση σκοπεύουμε να ανοίξουμε και ζητήματα που αφορούν τα ΤΕΙ που λειτουργούν στην περιοχή μας. Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και φυσικά στις αιτίες που τα δημιουργούν, τα οξύνουν και τα αναπαράγουν. Στο τι πρέπει να γίνει.

Έχουμε πλήρη επίγνωση των πολιτικών συσχετισμών που υπάρχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αντιλαμβανόμαστε την κυριαρχία των διαχειριστών του συστήματος και των υποστηρικτών της Ε.Ε, που πέρα από μεγάλα λόγια και ανούσια επιστημονικοφάνεια, υπηρετούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων.

Γι’ αυτό και επιδιώκουμε πέραν των συζητήσεων σε αυτό, να ανοίξει κουβέντα μέσα στον λαό. Να υπάρξει η αναγκαία ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του και αναπτυχτούν κίνημα και αγώνες, ικανοί να αποτρέψουν τέτοιες αντιλαϊκές πολιτικές και να επιβάλουν τις αναγκαίες αλλαγές που χρειάζονται για μια παιδεία που θα υπηρετεί έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, σε όφελος των εργαζομένων.

Γι’ αυτό επιμένουμε να απευθυνόμαστε στη νέα γενιά, τους εκπαιδευτικούς τους γονείς. Σε κάθε εργαζόμενο, που αντιλαμβάνεται την ουσιώδη σχέση της παιδείας με την διαιώνιση του εκμεταλλευτικού μας συστήματος.

Γι’ αυτό απευθυνόμαστε στα φτωχά λαϊκά στρώματα, που βιώνουν με τραγικό και βάναυσο τρόπο την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών τους και φυσικά την ένταση και επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων σε αυτούς τους τομείς.


ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)