Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ "ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ" ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

*Κάτι πρέπει να γίνει από τους αρμοδίους σε μεγαλοχώρι της Δυτικής Ευρυτανίας, με το παρκάρισμα αυτοκινήτων. Σε μια οδό μάλιστα στο κέντρο του χωριού το κακό έχει παραγίνει με αποτέλεσμα αυτοί που έχουν κατοικούν στο δρόμο αυτό, να μην μπορούν να πάνε ούτε στα σπίτια τους. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα πρέπει να λυθεί σύντομα, πριν υπάρξουν αντιδράσεις και μάλιστα δυναμικές.
*Στο ίδιο χωριό η παρουσία του Προέδρου, λένε πολλοί μόνιμοι κάτοικοι ότι είναι ανεπαρκής. Μάλιστα μερικοί τονίζουν ότι ο εν λόγω Πρόεδρος δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα τίποτε και δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για το χωριό. Ούτε τα χορτάρια που «έπνιξαν» τον τόπο δεν φροντίζει για να κοπούν, λένε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τα αναφερόμενα, τα περισσότερα είναι όπως λέγονται και ο Πρόεδρος θα πρέπει να αλλάξει ρώτα πριν γιατί οι «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» του ιστορικού αυτού χωριού, κάθε μέρα και γίνονται περισσότεροι. 

*Πριν 5 χρόνια τέτοια εποχή, ο πρώην Βουλευτής Ευρυτανίας Δημ. Τσιαμάκης κατέθετε ολοκληρωμένη πρόταση στη Βουλή για την αξιοποίηση της λίμνης Κρεμαστών. Σήμερα, το μείζον αυτό θέμα φαίνεται πως μπαίνει σε καλό δρόμο. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα έχουμε πολύ θετικές εξελίξεις γιατί η ανάπτυξη αυτού του τουριστικού γίγαντα θα φέρει πολλαπλά οφέλη σε όλους. Η τότε κίνηση του Τσιαμάκη με την τωρινή ουσιαστική και άκρως αποτελεσματική παρέμβαση - Επερώτηση Καρανίκα, ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο για κάτι καλό στο τόπο μας Κακά τα ψέματα αδέλφια, αν δεν αξιοποιηθεί η λίμνη και δεν γίνει ο Παραμεγδόβιος, δεν βλέπω άσπρες μέρες στην πέραν του Μέγδοβα Ευρυτανία.  

* Και μια που αναφέρθηκα στον Παραμεγδόβιο, μόλις σήμερα πληροφορήθηκα από τον φίλο μου Πρόεδρο του Συλλόγου της Νεράιδας Γιάννη Μπαλτή, ότι ο Μαγκριώτης απάντησε θετικά στην Ερώτηση του Ταλιαδούρου, αφήνοντας πολλές ελπίδες για την πορεία αυτού του έργου. Από το Υπουργείο απάντησαν ότι θα  επιδιωχθεί  η  ένταξη  κατασκευής  του  τμήματος  Νεράϊδα – Μαυρομμάτα  της  Επαρχιακής  Οδού  Καρδίτσας – Αγρινίου, σε  χρηματοδοτικό  πρόγραμμα  μετά  την  ολοκλήρωση  των  σχετικών  μελετών και πως μέχρι τις 30-6-2011  θα  παραδοθεί  η  μελέτη  της  γέφυρας  Μέγδοβα  και  θα  επιδιωχθεί  και η  ένταξη  κατασκευής  της  γέφυρας  σε  χρηματοδοτικό  πρόγραμμα.