Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Η συνέντευξη ποταμός που παραχώρησε στη Βάσω Φεγγούλη
 ο Βαγγέλης Καρφής η οποία συζητήθηκε ιδιαιτέρως

Αν κάποιος παρακολουθήσει ένα
δημοτικό συμβούλιο θα καταλάβει
ότι γίνεται συνεδρίαση καφενείου!!!


ΜΕΡΟΣ Β΄ 



Πως βλέπεται τη νέα Δημοτική Αρχή;

Η νέα Δημοκρατική Αρχή έχει πέσει σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά δεν δικαιούται να λέει ότι έχει μειωμένους πόρους, γιατί έχει κάνει σπατάλες μέχρι τώρα.
Έχουν προσληφθεί σύμβουλοι, που κατά την άποψή μου δεν χρειάζονται, γιατί και άπειροι είναι και μάλλον πήραν αυτή τη θέση για να κάνουν stage, απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Δεν έχουν καθόλου σχέση με το θέμα του συμβούλου και γνωρίζουμε πως έχει γίνει η πρόσληψή τους, αφού ήταν καθαρά θέμα του δημάρχου.
Αν και πέρασαν έξι μήνες, τη νέα δημοτική αρχή την διακρίνει η απειρία, σκοπιμότητες και αλαζονεία κάποιων στελεχών και η αδιαφάνεια, παρ’ όλο που ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι υπάρχει διαφάνεια.
- Η απειρία είναι ολοφάνερη. Αν κάποιος παρακολουθήσει ένα δημοτικό συμβούλιο θα καταλάβει ότι γίνεται συνεδρίαση καφενείου.
- Δεν καλούνται πολλές φορές οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι που έχουν ψήφο σε θέματα των κοινοτήτων τους.
- Δεν στέλνονται οι αποφάσεις στην Περιφέρεια και απαντήσεις δεν παίρνουμε.
- Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει πρακτικά από καμία συνεδρίαση, γιατί δεν είναι ακόμα έτοιμα.
- Κατατέθηκε τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός με μεγάλα σφάλματα.
- Απογραφή δεν έγινε ακόμη.
- Έχουν υπάρξει εσφαλμένες αποφάσεις, ειδικά με τα δημοτικά τέλη.
- Ένα θέμα ακόμη που προέκυψε, μετά το 5ο μήνα της νέας δημοτικής αρχής, είναι με τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των εργαζομένων στο Δήμο, δημιουργώντας πραγματικά μεγάλο πρόβλημα. Κάποιοι νομίζουν ότι είναι παλιές οι εποχές και μπορούν να επιβάλλουν την άποψη τους με φωνές, αλλά οι εργαζόμενοι δεν είναι σκλάβοι και μπορεί να αντιδράσουν δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο δήμο.
- Μέσα σ’ αυτό το διάστημα τέθηκε και το ζήτημα με τις παράνομες αμμοληψίες. Πουλήθηκε δημόσιο υλικό και τα λεφτά αντί να πάνε στο δήμο πήγαν στις τσέπες κάποιων.
- Αντιδήμαρχος πήγε στο δικαστήριο για μια παλιά υπόθεση του Δήμου, και αντί να καταθέσει υπέρ του Δήμου, κατέθεσε υπέρ του αντιδίκου μας.
- Πάρθηκε απόφαση για την παραχώρηση της πλατείας στους καταστηματάρχες. Η απόφαση, όμως αυτή, δεν στάλθηκε στην Περιφέρεια για να επικυρωθεί.
- Είδαμε μια υποβάθμιση των εκδηλώσεων μνήμης για την Εθνική Αντίσταση, τόσο στις Κορυσχάδες, όσο και στη Δομνίστα.
- Όσον αφορά για την απόφαση ανάθεσης για την κοπή των χόρτων, έχω να πω ότι πριν ο δήμος βγάλει την απόφαση, το έργο είχε δοθεί σε δημόσιο υπάλληλο.
- Το περασμένο Σάββατο το πρωί, σημειώθηκαν δυσάρεστα γεγονότα στο χώρο της λαϊκής, με αντιδήμαρχο να συμπεριφέρεται ανάρμοστα απέναντι στους πωλητές, δημιουργώντας τους προβλήματα, με την αιτιολογία ότι έκαναν θόρυβο και ενοχλούσαν τους κατοίκους της περιοχής. Αν όντως είχε γίνει κάποια παράβαση από τους μικροπωλητές, δεν είχε καμία δουλειά ο εν λόγω κύριος να πάει εκεί. Αυτό είναι δουλειά της δημοτικής Αστυνομίας.
- Το μοναδικό έργο που έκανε ο Δήμαρχος Καρπενησίου όλο αυτό το διάστημα ήταν να στελεχώσει το νέο κόμμα της κ. Μπακογιάννη.

Έχετε στοιχεία γι’ αυτά που λέτε, γιατί είναι σοβαρές οι κατηγορίες;

Βεβαίως και έχουμε στοιχεία και το θίξαμε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά δεν ασχολήθηκαν.

Πως σας φάνηκε το νέο έμβλημα του Δήμου;

Δεν ξέρω ποιος ιθύνων νους το παρουσίασε αυτό, αλλά είναι απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Για να αλλάξει το έμβλημα του Δήμου, πρέπει να γίνει διαπαραταξική επιτροπή, να δοθεί το θέμα σε δημόσια διαβούλευση και μετά την όλη αυτή δημοκρατική διαδικασία να προκύψει το έμβλημα του δήμου.
Δυστυχώς δεν ενημερωθήκαμε καν ότι πρόκειται να αλλαχτεί και να γίνει το νέο έμβλημα. Το έμαθα, συγκεκριμένα από άρθρο της εφημερίδας σας.

Είστε κι εσείς ένας αγανακτισμένος πολίτης; Θεωρείτε ότι θα βγούμε από αυτή την κρίση ή θα υποφέρει ο ελληνικός λαός για πολύ καιρό ακόμα;

Συγκρίνω την τωρινή κρίση με παλιότερες που έχει περάσει η χώρα μας και διακρίνω ότι υπάρχουν διαφορετικά ποιοτικά στοιχεία. Σε παλιότερες κρίσεις έχαναν τα χρήματά τους όλοι οι πολίτες και περισσότερο οι πλούσιοι. Σ’ αυτή τη κρίση τώρα πληρώνουν το χρέος μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι. Δεν ξέρω αν η έξοδος από την κρίση θα είναι μακροπρόθεσμη, αλλά θα πρέπει οι αρμόδιοι να βρουν τα λεφτά που χάθηκαν, όχι μέσα από τον λαό, αλλά από τα «μεγάλα κεφάλια» που τόσο χρόνια καταχράστηκαν και εκμεταλλεύτηκαν τη δημόσια περιουσία. Όλοι γνωρίζουν ποια είναι αυτά τα «μεγάλα κεφάλια».