Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Επιστολή Μπακογιάννη προς Ανδρέα Λοβέρδο για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γ.Ν.Κ.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, η κοινωνική προστασία και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας για ποιότητα ζωής σε όλους, αποτελούν αδήριτη ανάγκη. Ένας από τους πρώτους στόχους του περιφερειακού συστήματος υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου του Καρπενησίου, ήταν η λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού. Η Μονάδα τεχνητού νεφρού έχει εγκατασταθεί στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου Καρπενησίου και περιλαμβάνει το χώρο των μηχανημάτων, τα δωμάτια υποστήριξης με τα ειδικά μηχανήματα, το δωμάτιο των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, τα γραφεία των γιατρών και του προσωπικού ενώ περιλαμβάνει και ένα ξεχωριστό δωμάτιο για αιμοκάθαρση ατόμων ειδικών περιπτώσεων.
Οι εργασίες έγιναν από την αρχή και χρειάστηκε να διαμορφωθεί ο τρίτος όροφος για την δημιουργία των χώρων της μονάδος.
Αναφορικά με τη λειτουργία και εξυπηρέτηση των ασθενών από την τεχνητή μονάδα νεφρού, το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα: αν και διαθέτει την κατάλληλη υποδομή, αδυνατεί να εξυπηρετήσει το σύνολο των ασθενών που χρήζουν αιμοκάθαρσης μέσω μηχανικής υποστήριξης, λόγω ελλείψεως νοσηλευτικού προσωπικού.
Με την παρούσα επιστολή ο Δήμος Καρπενησίου, μετά από πολλαπλά αιτήματα και διαμαρτυρίες δημοτών αλλά και επισκεπτών του νομού μας, προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη και προτεραιότητα την ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με μία δεύτερη βάρδια νοσηλευτών προκειμένου να καλυφθούν ζωτικές ανάγκες συνανθρώπων μας που χρήζουν άμεσης ιατρικής και νοσοκομειακής υποστήριξης.  Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία της εποχής μας, αξίζει να αναφερθεί πως το κόστος μιας δεύτερης βάρδιας νοσηλευτών είναι πολύ μικρό συγκριτικά με την κοινωνική ωφέλεια που θα επιφέρει.   Η προσμονή από όλη την κοινωνία της Ευρυτανίας είναι τεράστια, προκειμένου να μπορέσουμε να καλύψουμε ανθρώπους οι οποίοι επιζητούν να διατηρήσουν το δικαίωμα τους στη ζωή. Αναγνωρίζοντας την κοινωνική σας ευαισθησία, ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας.
            Με εκτίμηση,
Κώστας Μπακογιάννης - Δήμαρχος Καρπενησίου