Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Σύσκεψη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ στην Παλαιοκατούνα με στελέχη του Κινήματος του Δήμου Αγράφων

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του χωριού παρουσία της Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας Βέττας Καρφή, του Βουλευτή Ηλία Καρανίκα, του Μέλους του Ε.Σ. κ. Τζανέτη και τοπικών στελεχών του Κινήματος, για 2 περίπου ώρες, έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση τόσο για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση όσο και για σημαντικά θέματα που αφορούν τον Καλλικρατικό Δήμο Αγράφων.
Περίπου 10 στελέχη πήραν μέρος στην συζήτηση, μεταξύ των οποίων ο πρώην Δήμαρχος Αγράφων και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Κατσιφός, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δυτ. Ευρυτανίας Δημήτρης Γεωργαλής, οι κύριοι Βαγγέλης Βασιλόπουλος, Δημήτρης Λαθύρης, Κώστας  Γκούρλιας κ.α.
Το κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης ήταν ο απολογισμός των 5 μηνών εφαρμογής του Καλλικράτη καθώς και τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία του Δήμου Αγράφων και κατ΄ επέκταση όλους τους Ευρυτάνες. 
Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και άπαντες εξέφρασαν τον προβληματισμός τους για την πορεία του Δήμου αλλά και για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας, γεγονότα που επηρεάζουν όπως είναι φυσικό και την Ευρυτανία.
Ο κ. Κατσιφός στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η δημόσια Διοίκηση σε τοπικό επίπεδο νοσεί και αυτό γιατί στο σύνολό τους οι δημόσιες υπηρεσίες  της Ευρυτανίας, τα τελευταία χρόνια λειτουργούσαν «υπό κομματική επήρεια»… με ότι αυτό συνεπάγεται.  
Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επισκοπής και γνωστός συνδικαλιστής Βαγγέλης Βασιλόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα της Αγροτικής ανάπτυξης στην περιοχή και γενικότερα στην Ευρυτανία, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όλους εκείνους τους αρνητικούς παράγοντες που δεν στήριξαν τον θεσμό των Νέων Αγροτών, καταγγέλλοντας πρόσωπα και καταστάσεις που δημιούργησαν αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα για τον τόπο μας. «Αν μένανε στον τόπο τους οι 28 Νέοι Αγρότες που αρχικά μπήκαν στο πρόγραμμα, σίγουρα για όλους θα ήταν καλύτερα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος, συμπληρώνοντας, «ότι το σύστημα έκανε τα πάντα για να τους διώξει με βασικούς υπεύθυνους, το αρμόδιο Γραφείο Γεωργίας, που φρόντισε έτσι ώστε να βρεθούν όλοι αυτοί ακόμη και εκτός Ευρυτανίας»
Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση της Γραμματέως όσον αφορά τα αγροτικά ζητήματα της περιοχής και ειδικότερα για το θέμα της επιδότησης των ελαιοπαραγωγών που είναι αρκετοί καθότι σε όλο σχεδόν το μήκος της παραλίμνιας περιοχής η καλλιέργεια της ελιάς είναι πολύ μεγάλη. Επ΄ αυτού η κ. Καρφή ζήτησε την οργάνωση των ελαιοπαραγωγών, προκειμένου με μια επί τόπου επίσκεψη του αρμοδίου Υφυπουργού Γεωργίας, το θέμα αυτό να αναδειχθεί σε όλες τις παραμέτρους του και να δρομολογηθούν σημαντικές παρεμβάσεις.
Από την πλευρά του ο Ηλίας Καρανίκας πρότεινε για το μείζον θέμα της αξιοποίησης της λίμνης Κρεμαστών, να διοργανωθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα και δη μέσα στο καλοκαίρι, ένα μιτινγκ η μια ημερίδα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας με την συμμετοχή του Δήμου Αγράφων, του πρώην Βουλευτή και ειδικών επιστημόνων, που θα αναφερθούν στις προοπτικές που δημιουργούνται πλέον με τα νέα δεδομένα για την ανάπτυξη της λίμνης και γενικότερα των παραλίμνιων περιοχών. Θεωρούμε ότι μετά την Επερώτηση Καρανίκα στην Υπουργό Περιβάλλοντος και την απάντηση για την απελευθέρωση της Λίμνης, επιβάλλεται να γίνουν οργανωμένες και σχεδιασμένες κινήσεις που θα δημιουργήσουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε με πυλώνα ανάπτυξης την λίμνη Κρεμαστών η Κεντροδυτική Ευρυτανία, να βγει από την απομόνωση.  
Το μέλος του Ε.Σ. κ. Τζανετής, άκουσε με μεγάλη προσοχή όλες τις τοποθετήσεις και κατέγραψε τα θέματα που τέθηκαν στην συζήτηση, τονίζοντας ότι από την πλευρά του θα ενημερώσει αρμοδίως για τα προβλήματα της περιοχής στον Καλλικρατικό Δήμο Αγράφων έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις από την πολιτεία. Επίσης αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση και δη προσωπικά ο Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου για την σωτηρία της χώρας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο μεγάλος στόχος θα επιτευχθεί.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συνδιάσκεψη αυτή υπήρξε απόλυτα εποικοδομητική από κάθε πλευρά και το όλο κλίμα χαρακτηρίστηκε θετικό. «Μελανό» σημείο που συζητήθηκε και σχολιάστηκε έντονα, η απουσία στελεχών του Κινήματος, από την περιφέρεια του Δήμου Αγράφων και ειδικότερα από την περιοχή του πρώην Δήμου Φραγκίστας, που μέχρι πρότινος κατείχαν καίριες θέσεις σε σημαντικά πόστα.