Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «2ο Agro Quality Festival» κερδίζοντας τις εντυπώσεις του κοινού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «2ο Agro Quality Festival», που πραγματοποιήθηκε στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι στις 13, 14 και 15 Μαΐου του 2011. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν πιστοποιημένα και παραδοσιακά προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, ελληνικά τυριά, αλλαντικά, κρασιά, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού ήταν μερικά μόνο από τα προϊόντα που το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να δοκιμάσει.
Το φεστιβάλ που αυτές τις ημέρες απέσπασε το ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου αλλά και εκατοντάδων επισκεπτών εγκαινίασε την περασμένη Παρασκευή, 13 Μαΐου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκανδαλίδης.
Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στις 2 το μεσημέρι παρέστη στο Πανελλήνιο Συνέδριο των Νέων Αγροτών που γινόταν στον ίδιο χώρο. Στο σύντομο χαιρετισμό του υποστήριξε τη σημασία της αγροτικής ανασυγκρότησης της χώρας μας ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Υποστήριξε ακόμα ότι, η διεθνής συγκυρία και οι λαθεμένες πολιτικές οδήγησαν στη κρίση.
Στα εγκαίνια του περιπτέρου της Στερεάς Ελλάδας ,της έκθεσης Agro Quality Festival στο Γκάζι, παρέστη  και ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς ο οποίος έκανε την κάτωθι δήλωση :”Βρίσκομαι εδώ να σας μεταφέρω μία νέα εικόνα. Μια άλλη πραγματικότητα. Επιμένω, πραγματικότητα. Γιατί η εικόνα που έχει δημιουργηθεί μας αδικεί.
ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Και το δείχνουμε τόσο σήμερα στην Αθήνα, όσο και αύριο στη Λαμία. Με τις δύο εκθέσεις (45η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας) ανοίγουμε το καλάθι των προϊόντων και τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής μας και ολόκληρης της Ελλάδας. Γιατί ο πόλεμος χρειάζεται ανθρώπους εκπαιδευμένους και αποφασισμένους.
Στόχος μας, μ΄αυτή τη συμμετοχή, είναι να προβάλλουμε τα προϊόντα της Στερεάς Ελλάδας στον αγροδιατροφικό τομέα και να διαμορφώσουμε ένα «καλάθι ποιοτικών αγροτικών προϊόντων», θεμελιώνοντας μια νέα αντίληψη στην παραγωγή και στην τοπική οικονομία.
Η προσπάθειά μας αυτή, είναι συνέχεια μιας διαδικασίας τόνωσης του επιχειρηματικού τομέα, που επισφραγίστηκε τον προηγούμενο μήνα με την υπογραφή του μνημονίου οικονομικής συνεργασίας, μεταξύ των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδα και Jiangxi της Κίνας στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, της μεταποιητικής βιομηχανίας και του τουρισμού.
Είναι εξίσου γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας παγκόσμιας και κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας, που απαιτεί αναπροσαρμογές και αναθεωρήσεις. Χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δοθεί ώθηση στην τοπική και στην ελληνική οικονομία. Χρειάζεται να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας και να ανοίξουμε το πεδίο των παραγωγικών, των επενδυτικών και των επιχειρηματικών ευκαιριών”.