Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Κοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: "Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για παράδοση της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών της Ευρυτανίας σε ιδιώτες" 

Την παρακάτω Ερώτηση για το θέμα της μισθοδοσίας των Εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας κατέθεσαν 3 Βουλευτές του ΚΚΕ. 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ζητάει από την αρμόδια Υπουργό, να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για παράδοση της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών της Ευρυτανίας σε ιδιώτες. 

Η Ερώτηση έχει ως εξής:  

Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Θέμα: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για παράδοση της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών της Ευρυτανίας σε ιδιώτες. 

Την ανάθεση της διαδικασίας πληρωμής της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών της Ευρυτανίας σε κάποιον ιδιώτη, κατήγγειλε στις 12 Μάη 2012 η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας με ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εκχώρησαν τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών του νομού σε ιδιώτη, συνεργάτη της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, ο οποίος έχει έδρα στη Χαλκίδα. Για την όποια υπηρεσία (βεβαιώσεις αποδοχών κλπ.) θα καταβάλλεται 0,5 ευρώ μηνιαίως από τον κάθε καθηγητή και 5 ευρώ μηνιαίως επίσης από το κάθε σχολείο

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε να ανακληθεί η παράδοση της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών  στους ιδιώτες που εκτός των άλλων παραβιάζει τα δημοκρατικά τους δικαιώματα εκθέτοντας τα προσωπικά τους δεδομένα και τους υποχρεώνει να πληρώσουν για υπηρεσίες που το κράτος ως εργοδότης έχει ευθύνη να τους παρέχει.Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος

Θανάσης Παφίλης

Γιάννης Πρωτούλης