Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Δεν του φώναξε ο Θεός, αλλά ο ψάλτης!!!


Ήθελε να κλέψει το παγκάρι σε εκκλησία αλλά μέρα μεσημέρι που πήγε, τον πήραν … χαμπάρι! Το εκκλησάκι βρίσκεται στο νεκροταφείο της πόλης. Ο δράστης μπήκε μέσα, πήγε στην εκκλησία και την ώρα που πήγε να κάνει την κλοπή, άκουσε μία φωνή.

«Φύγε από εκεί, τι πας να κάνεις;» Δεν εμφανίστηκε κάποιος άγιος μπροστά του αλλά ένας ψάλτης, ο οποίος είδε την κίνηση και του βαλε τις φωνές. Ο δράστης το έσκασε και έφυγε χωρίς να κλέψει το παραμικρό.
Ο ψάλτης προφανώς τον γνώρισε και αμέσως πήγε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης και κατέθεσε μήνυση στην μία το μεσημέρι. Ύστερα από ενέργειες των αστυνομικών, ο δράστης συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας κλοπής.
http://www.evianews.com/

Ταιριάζει το περιστατικό με το παρακάτω ανέκδοτο. Λοιπόν κάποιος είχε συνηθίσει να πηγαίνει σε ένα ξωκκλήσι τάχα να προσευχηθεί και ότι έβρισκε στο παγκάρι το ξάφριζε. Φρόντιζε όμως νωρίτερα, για να έχει την συνείδησή του «καθαρή», να πάρει την «άδεια» και της Παναγίας γι΄ αυτό που θα έκανε. Όταν λοιπόν πήγαινε στο παγκάρι και έπαιρνε τα χρήματα, ρώταγε « Να τα πάρω Παναγία μου; Όπως ήταν φυσικό η Παναγία δεν απαντούσε και ατν΄ Αυτής, ο ίδιος, απαντούσε στον εαυτό του «πάρτα- πάρτα». Αυτό γίνονταν για πολύ καιρό, ώσπου έγινε αντιληπτός από τον Νεωκόρο της Ενορίας. Μια μέρα λοιπόν, που πήγε για την καθιερωμένη «προσευχή», πριν την εκταμίευση, ξαναρώτησε την Μεγαλόχαρη αν θα του επιτρέψει να πάρει και πάλι τα χρήματα από το παγκάρι. Στο ερώτημά του, όμως «να τα πάρω Παναγία μου, άκουσε μέσα από το ιερό μας ανδρική φωνή να του λέει: «Όχι να μην τα πάρεις». Αμέσως και χωρίς να σκεφτεί οτιδήποτε και νομίζοντας προφανώς ότι η ανδρική φωνή, «έβγαινε» από την Εικόνα του Χριστού, απάντησε: «Δεν ρώτησα εσένα Κύριε, την Μάνα σου ρώτησα, εσύ τι ανακατεύεσαι; Όταν όμως είδε στην βόρεια πύλη τον Νεωκόρο, τότε κατάλαβε ότι είχε μπλέξει για τα καλά …

papa.feggoulis@yahoo.gr