Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την σύσκεψη για την πυροπροστασία

Η σύσκεψη για την πυροπροστασία που ο οργάνωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με την παρουσία του Γ.Γ του Υπουργείου προστασίας του πολίτη κ. Τασούλα, του Γ.Γ πολιτικής προστασίας και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Λαμίας.



Ο τρόπος που οργανώθηκε η σύσκεψη δείχνει πως το ενδιαφέρον των οργανωτών δεν ήταν να εντοπισθούν δυσκολίες και προβλήματα που πρέπει να λυθούν αλλά να περάσει η κυβερνητική γραμμή χωρίς παραφωνίες. Χωρίς να ασκηθεί κριτική στην κυβερνητική πολιτική που ασκείται και στον τομέα της δασοπροστασίας.

Μίλησαν για τα λιγοστά κονδύλια που διατίθενται και πρέπει όπως – όπως να φτάσουν για την αντιπυρική προστασία και αναφέρθηκαν στον εθελοντισμό, που, κατά την άποψη τους, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε προσωπικό που σίγουρα δεν θα υπάρξουν, αφού , με πρόσχημα την οικονομική κρίση θα προσληφθούν πολύ λιγότεροι φέτος.

Αναφέρθηκαν στην πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά δεν είπαν κουβέντα για τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό της πρόληψης από την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην πρακτική τους, που αποτελεί επιλογή τους για λόγους εξυπηρέτησης πολιτικών λιτότητας. Δεν είπαν κουβέντα για τις υπάρχουσες λειψές υποδομές και τα αναγκαία έργα δασοπροστασίας. Για τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα των δασαρχείων.

Ο κ. Περιφερειάρχης, που παραβρέθηκε, έκανε ορισμένες γενικόλογες διαπιστώσεις και ευχές, που φυσικά δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αντιπυρικής προστασίας ολόκληρης της περιοχής μας.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί πως η συγκεκριμένη σύσκεψη έγινε για να γίνει. Για να εξασφαλίσουν άλλοθι η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι πως κάτι έκαμαν.

Εκτιμά, σαν απόλυτα αναγκαίο, να τεθεί άμεσα το θέμα της αντιπυρικής προστασίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής.

Πρέπει να αναδειχτούν οι υπάρχουσες ελλείψεις και τα προβλήματα και να διατυπωθούν αντίστοιχα αιτήματα – διεκδικήσεις προς την κυβέρνηση, που επιτέλους μπορεί να διαθέσει χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες, παίρνοντας από εκείνους που χρόνια τώρα καταληστεύουν τον λαό.

Πρέπει να ενημερωθεί ο λαός και φυσικά να προσανατολίσει στις απαιτήσεις του σύμφωνα με τις πραγματικές του ανάγκες.


ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ - ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ