Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι  
Από τις αρχές Μαΐου όπως ίσως θα ξέρετε οι περισσότεροι, η μισθοδοσία σταμάτησε να γίνεται από τους εκκαθαριστές στα σχολεία και στη Δ/νση και δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις για την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ( ΕΑΠ ). Αυτά, όμως, στα χαρτιά γιατί στην πράξη έγινε κάτι άλλο εξοργιστικό και πλήρως απαράδεκτο που αγγίζει τα όρια της παρανομίας. 

Ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κασκαμπάς επικαλούμενος τις υπαρκτές ή μη δυσκολίες στη μετάβαση στο σύστημα της ΕΑΠ και το επιχείρημα ότι έτσι έκανε και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας ,  χωρίς να ενημερώσει κανέναν και στο πόδι, έσπευσε να εκχωρήσει τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών του νομού σε κάποιον ιδιώτη-συνεργάτη της ΕΑΠ ονόματι Θεοδωρόπουλο Θωμά, με έδρα τη Χαλκίδα, από τηλεφώνου. Η ανάθεση αυτή έγινε χωρίς καμία μα καμία διασφάλιση  των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων 250 καθηγητών της Ευρυτανίας και μάλιστα χωρίς ο εν λόγω άγνωστος κύριος να υπογράψει έστω ένα χαρτί ότι είναι υπόλογος έναντι του νόμου. Τα προσωπικά ευαίσθητα δεδομένα μας είναι πλέον online  στο προσωπικό του site, με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των δεδομένων αυτών, πέρα του ότι ο ίδιος δε δεσμεύτηκε σε τίποτα και άρα μπορεί εν δυνάμει να τα παραχωρήσει – πουλήσει έναντι αμοιβής σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Το εξοργιστικότερο όμως είναι ότι η όποια υπηρεσία ( βεβαιώσεις αποδοχών κλπ ) θα δίδεται έναντι αμοιβής 0,5  Euro μηνιαίως από τον  κάθε συνάδελφο και 5 Euro μηνιαίως επίσης το κάθε σχολείο!!! Η δουλειά, δηλαδή, που έκαναν τόσοι συνάδελφοι στα σχολεία για να μαζευτούν τα στοιχεία αυτά, δόθηκε από τηλεφώνου, κυριολεκτικά, σε κάποιον ο οποίος θα μας τα πουλάει κερδοσκοπώντας σε βάρος μας .
Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα: Γιατί επιλέχθηκε ο εύκολος δρόμος  της ιδιωτικοποίησης που κρύβει αρκετούς κινδύνους αλλά και πρόσθετο κόστος για μας; Ανευθυνότητα , αδιαφορία ή ανικανότητα ; Ότι από τα τρία και αν ισχύει η επιλογή αυτή αφήνει έκθετο τον προϊστάμενο, αλλά και την υπηρεσία της οποίας προΐσταται, όταν μάλιστα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εξέφρασε την πλήρη και σαφή αντίθεσή του υποδεικνύοντας επιπλέον και λύση για το πρόβλημα ( συγκρότηση οικονομικής υπηρεσίας ). Η εμμονή μάλιστα σε αυτήν τη λύση  χωρίς να διερευνηθεί όποια άλλη εναλλακτική και η εχθρική στάση απέναντι στις ενστάσεις μας και τη διαφωνία μας δείχνει και την άποψη που έχει ο κος προϊστάμενος για τη δημοκρατική λειτουργία και το διάλογο που μπορεί να λύνει τα όποια προβλήματα.
Το Δ.Σ.  στην συνεδρίασή του στις 3/5  ομόφωνα, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του και την έντονη διαμαρτυρία του για την επιλογή αυτή. Καλούμε τον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να διασφαλίσει τα προσωπικά μας δεδομένα την ύστατη αυτή στιγμή και στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, διαφορετικά θα φέρει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σχετικά με πιθανή διαρροή στοιχείων. Τον καλούμε να συγκροτήσει άμεσα οικονομική υπηρεσία που θα διαχειρίζεται τη μισθοδοσία. Την υπηρεσία αυτή μπορεί να στελεχώσει από εκπαιδευτικούς δίνοντάς τους αντίστοιχα κίνητρα .
Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς καθώς και τους Διευθυντές των σχολείων να μην πληρώσουν κανένα ποσό. Η μισθοδοσία είναι υποχρέωση της Υπηρεσίας και όχι προϊόν που πρέπει να αγοράσουμε.
Καλούμε την Πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας, τον Περιφερειακό Δντή Στερεάς Ελλάδας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αφού μετά τις μεγαλοστομίες περί αξιόπιστου συστήματος μισθοδοσίας, αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ανίκανοι να διαχειριστούν  μια τέτοια προοπτική. Την ώρα που πληρώνουμε για τα πάντα μας καλούν να πληρώσουμε ακόμα και για να μας πληρώσουν!!! Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ως εδώ και μη παρέκει!    
 
 Ο Πρόεδρος                         Η  Γ. Γραμματέας       
Μαστροκώστας Κώστας       Πανοπούλου Φωτεινή