Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου Καρπενησίου Νικολάου Σερετάκη για τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών που ανατέθηκε σε... ιδιώτη


Την ανάθεση της διαδικασίας πληρωμής της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών της Ευρυτανίας σε ιδιώτη, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας με ανακοίνωσή της.
Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται μια τέτοια πρακτική, καθώς στις αρχές του 2009 είχε επιχειρηθεί και στον Πειραιά η εκχώρηση της μηχανοργάνωσης της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών σε ιδιωτική εταιρεία, αλλά αποτράπηκε μετά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών.

Τώρα στην Ευρυτανία, η ΕΛΜΕ καταγγέλλει ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εκχώρησαν τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών του νομού σε έναν ιδιώτη, συνεργάτη της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, ο οποίος έχει έδρα στη Χαλκίδα. Η ΕΛΜΕ σημειώνει ότι «η ανάθεση αυτή έγινε χωρίς καμία μα καμία διασφάλιση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων 250 καθηγητών της Ευρυτανίας» και προσθέτει: «Το εξοργιστικότερο όμως είναι ότι η όποια υπηρεσία (βεβαιώσεις αποδοχών κλπ.) θα δίδεται έναντι αμοιβής 0,5 ευρώ μηνιαίως από τον κάθε συνάδελφο και 5 ευρώ μηνιαίως επίσης από το κάθε σχολείο»!
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ομόφωνα, εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του και την έντονη διαμαρτυρία του για την επιλογή αυτή, ενώ με την ανακοίνωσή του κάλεσε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να διασφαλίσει τα προσωπικά δεδομένα των εκπαιδευτικών. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες γι' αυτή του την αντίδραση, ολόκληρο το ΔΣ της ΕΛΜΕ κλήθηκε σε απολογία για παραβίαση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα!
«Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς καθώς και τους Διευθυντές των σχολείων να μην πληρώσουν κανένα ποσό. Η μισθοδοσία είναι υποχρέωση της Υπηρεσίας και όχι προϊόν που πρέπει να αγοράσουμε.
Καλούμε την Πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας, τον Περιφερειακό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αφού μετά τις μεγαλοστομίες περί αξιόπιστου συστήματος μισθοδοσίας, αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ανίκανοι να διαχειριστούν μια τέτοια προοπτική. Την ώρα που πληρώνουμε για τα πάντα, μας καλούν να πληρώσουμε ακόμα και για να μας πληρώσουν!!! Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ως εδώ και μη παρέκει!», ξεκαθαρίζει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας.

Νίκος Σερετάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρπενησίου